Λίγα λόγια (για την Πράσινη ενέργεια)

Η "Πράσινη" ενέργεια (ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά) θα διπλασιάσει τον λογαριασμό του ρεύματος.  Η Μπιρμπίλη και ο Ζερβός είχαν πει για 60% το φθινόπωρο του 2009. Εγώ σας λέω 120% και βάλε, με τα μυαλά που κουβαλάμε, και όχι σε 30 χρόνια, αλλά σε 2-3. Το κόστος αυτό θα επιβαρρύνει όσους καταναλωτές είναι ήδη στο όριο, και θα μετακυλιστεί στην βιομηχανία, το εμπόριο, την ύφεση ΚΑΙ τον πληθωρισμό.

” Όταν θα πάρουν φωτιά οι ασπίδες “…

Δεν είναι πατρίδα μου το Προτεκτοράτο. Εμένα, πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, και δεν μπορεί στην Ελλάδα να ξεκινάει τη διαδρομή του για να μάθει γράμματα στα παιδιά ένας δάσκαλος με 660 ευρώ τον μήνα, για να πάρει 750 ευρώ στα 45 του και να μην κάνει παιδιά δικά του ο ίδιος ποτέ.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου.
ΤΟ 1947 ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΜΙΑ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΡΟΪΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΛΟΜΟΝΟΣΟΦ. ΑΥΤΗ Η ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ. ΤΟ 1982 ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑΣ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ. ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΗΠΑ (ΛΟΓΩ ΑΡΚΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ(ΛΟΓΩ ΑΙΓΑΙΟΥ).

Λίγος Αρκάς...

1. Η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός.

2. Δημοκρατία είναι τέσσερις λύκοι και ένα πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό.

3. Το καλύτερο φάρμακο για τον βήχα είναι η φασολάδα. Μετά φοβάσαι να βήξεις.

4. Μεγαλοφυία είναι κάποιος που σε μια παραλία γυμνιστών μπορεί να θυμάται φάτσες.

5. Ακόμα και μια κοινωνία ηλιθίων είναι ταξική. Ετσι ένας ηλίθιος πλούσιος είναι απλά πλούσιος, ενώ ένας ηλίθιος φτωχός είναι απλά ηλίθιος.

6. Η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μία φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή.

7. Εχω διαβάσει τόσα πολλά γύρω από το κάπνισμα και το ποτό που αποφάσισα να κόψω το διάβασμα.