Τύποι αλεύρων και οι χρήσεις τους

Σύμφωνα με τον κώδικα Τροφίμων και Ποτών, αλεύρι ονομάζουμε το προϊόν άλεσης των δημητριακών. Ως, απλώς, αλεύρι ονομάζουμε το άλευρο του σίτου, και ορίζουμε αποκλειστικά και μόνο το προϊόν της άλεσης υγιούς σίτου, βιομηχανικά καθαρισμένου από κάθε οργανική ή ανόργανη ουσία.

Αποτελεί το κυριότερο συστατικό των προϊόντων της αρτοποιίας, γι’ αυτό και η άλεση του σιταριού πρέπει να έχει σαν στόχο την παραγωγή αλεύρου με τις υψηλότερες δυνατές αρτοποιητικές ιδιότητες. Ο σκοπός της άλεσης είναι η παραγωγή αλεύρου, όσο το δυνατόν καλύτερα διαχωρισμένου από το πίτυρο και το φύτρο.

Συνοπτική παρουσίαση προφητειών και προρρήσεων για το άμεσο μέλλον

Μια συνοπτική παρουσίαση προφητειών και προρρήσεων αγίων, γερόντων και άλλων για το τι περιμένουμε να γίνει προσεχώς...

Ο Stanislav Mishin της Πράβδα ξαναχτυπά!

…νέο άρθρο εδώ για ότι πρόκειται να γίνει – κατ’ αυτόν – το 2012.
μετάφραση για την Ελλάδα και περίληψη για Κύπρο και Τουρκία ακολουθεί.