Μεταναστευτικές συνέπειες (5 μέρη)

Στο πρώτο μέρος εξετάζονται οι επιπτώσεις της μετανάστευσης πληθυσμού στο Χαζαρικό Χαγανάτο και στη Βυζαντινή αυτοκρατορία μετέπειτα. Οι μουσουλμάνοι αλλοίωσαν τη θρησκευτική πληθυσμιακή σύσταση του Χαγανάτου με αποτέλεσμα αυτο σταδιακά να διαλυθεί. Η Βυζαντινή αυτοκρατορία έχασε έναν σύμμαχο αλλά επιπλέον περικυκλώθηκε από μουσουλμανικούς πληθυσμούς.

Είναι γνωστό ότι όποτε κάποια συμφέροντα επιβάλλουν την διάλυση μιας πολιτισμικής έκφρασης (ή μιας κρατικής οντότητας ειδικότερα) τότε χρησιμοποιείται η μετανάστευση. Η αξία της είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν το επιθυμητό αποτέλεσμα δε μπορεί να συντελεστεί με στρατιωτικά μέσα.

Όποιος δε διδάσκεται από τα λάθη της ιστορίας είναι καταδικασμένος να τα επαναλάβει. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σήμερα με το Ελληνικό κράτος. Σήμερα η Ελλάδα κατακλύζεται από μετανάστες. Αν δεν αφυπνιστούμε τότε η πολιτιστική μας ταυτότητα και ιδιαιτερότητα θα χαθεί.

Μεταναστευτικές συνέπειες - Πρώτο μέρος 


Μεταναστευτικές συνέπειες - Δεύτερο μέρος
Η μετανάστευση είναι η μεγαλύτερη αιτία της γενοκτονίας που υφίσταται κάθε λαός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Παλαιστίνιοι που είναι θύματα της εβραικής μετανάστευσης. Θύματα μπορούν να γίνουν και οι Ελληνες σε μερικά χρόνια, εξ αιτίας της μετανάστευσης μουσουλμάνων. Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ιστορικά πρόσφατο.

Μεταναστευτικές συνέπειες - Τρίτο μέρος
Η μετανάστευση πληθυσμών έχει αποδειχτεί ολέθρια πολλές φορές στο παρελθόν και θα αποδειχτεί και στο μέλλον. Η αποδυνάμωση του βασιλείου των Σελευκιδών και η σταδιακή διάλυση του Ελληνικού κράτους της Βακτριανής είναι χαρακτηριστικά ιστορικά παραδείγματα. Η μετανάστευση προκαλεί αλυσιδωτά προβλήματα τα οποία στο απώτερο μέλλον είναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφθούν.


 Μεταναστευτικές συνέπειες - Τέταρτο μέρος


Τον 1ο μ.Χ αιώνα οι Ρωμαίοι εισέβαλαν σε μια περιοχή του Καυκάσου, την Αλβανία.

Μετά τη διάλυση της πρωτεύουσάς της Καμπάχα, πολλοί Αλβανοί μετανάστευσαν στην Ιλλυρία και ίδρυσαν τη κωμόπολη Αλβανό, κοντά στα σημερινά Τύρανα.

Η Αλβανική γλώσσα είναι ένα μείγμα αρμενικής περσικής αλλά και ινδικής. Αργότερα προσέλαβε και άλλα στοιχεία λόγω της επαφής των Αλβανών (μετά την άφιξή τους στην Ελληνική Ιλλυρία) με Έλληνες και Σλαύους.

Τα αποτελέσματα αυτής της μετανάστευσης έγιναν πιο αισθητά σε συνδυασμό με τη δημογραφική ανάπτυξη των Αλβανών, οι οποίοι αρχικά απέκτησαν τοπική πληθυσμιακή υπεροχή.
Ως ένα λαός ξένος πολιτισμικά απέναντι στα έθνη με τα οποία γειτνίαζε, συμμαχούσε συνεχώς με ξένους δυνάστες.

Στη μάχη του Κοσσυφοπεδίου (15η Ιουνίου 1389) τα Βαλκανικά έθνη συνασπίστηκαν εναντίον των Οθωμανών. Ωστόσο οι Αλβανοί συμμάχησαν με τον κατακτητή Μουράτ Ά.

Κατά τη δειάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου η Αλβανία συμμάχησε με τους Φασίστες.

Αμέσως μετά, υπό το καθεστώς του Ενβέρ Χότζα, οι Αλβανία τάχθηκε με το μέρος του σταλινικού ολοκληρωτισμού.

Στις μέρες μας, οι Αλβανοί αποτελούν το "μακρύ χέρι" του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Τα αποτελέσματα της μετανάστευσης πρέπει να γίνονται κατανοητά αφού μπορεί να επέλθουν μετά από πολλές δεκαετίες, ακόμα και αιώνες.

"Το 2004 ο Πρόεδρος Κτηματομεσιτών Αττικής, απεκάλυψε στην τηλεόραση ότι το προηγούμενο έτος το 1/3 των αγορών ακινήτων της Αττικής έγινε από Αλβανούς. Είναι επίσης γνωστό ότι η πανίσχυρη αλβανική μαφία ξεπλένει χρήματα διά της αγοράς ακινήτων. Οι Ελληνικές τράπεζες έχουν προνομιούχους όρους για αγορές ακινήτων, που αφορούν μόνο Αλβανούς. Ο μέσος όρος καταθέσεων Αλβανών είναι διπλάσιος από αυτόν των Ελλήνων".

"Εθνοκτονία εν εξελίξει" ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΡΩΜΑΝΟΣ

Σημαντικές περαιτέρω πληροφορίες:

http://resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4209

Μεταναστευτικές συνέπειες - Πέμπτο μέρος
Μαθήματα Αμερικανικής ιστορίας...


Είτε κάποιος θεωρείται μετανάστης είτε άποικος το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Εξολόθρευση του γηγενούς πληθυσμού και αντικατάστασή του με αυτόν των μεταναστών. Πολλές φορές η ιδιότητα του μετανάστη με αυτή του άποικου όχι μόνο έχει το ίδιο αποτέλεσμα αλλά είναι και ταυτόσημη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου