…και μην μου ξαναπεί κανείς ότι κερδοσκοπούν ξένοι στην πτώχευση της Ελλάδας

Το ομόλογο Μαρτίου 2012 ίσως να πληρωθεί κανονικά στην λήξη του από το δημόσιο και η τιμή του ήδη αρχίζει να αυξάνεται – Μια ευκαιρία απόδοσης 395% σε 95 μέρες… Για διαβάστε αυτό το κείμενο!!!!!

Σε ανύποπτο χρόνο περίπου 3 μήνες νωρίτερα, το www.bankingnews.gr είχε επικεντρωθεί στην συμπεριφορά του ομολόγου λήξης 20 Μαρτίου 2012. Είναι ένα ομόλογο το οποίο λήγει σε 3 μήνες περίπου και εμφανίζει απόδοση 395% σε ετησιοποιημένη βάση. Είχε φθάσει η απόδοση του και 440%.

Το τελευταίο διάστημα η τιμή του εν λόγω ομολόγου αρχίζει να αυξάνεται από 41 μονάδες πριν λίγες εβδομάδες στις 47 με 49 μονάδες εσχάτως και με απόδοση που φθάνει τα 395%. Υπάρχει πιθανότητα – προφανώς υπάρχει και ρίσκο – το ομόλογο αυτό στην λήξη του στις 20 Μαρτίου 2012 να πληρωθεί στο ακέραιο για τα φυσικά πρόσωπα.

Αν πληρωθεί στα φυσικά πρόσωπα το ομόλογο λήξης Μαρτίου 2012 είναι τεράστια ευκαιρία. Προφανώς και αυτό αποτελεί εκτίμηση και όχι θέσφατο αλλά είναι πολύ πιθανό να πληρωθεί για τα φυσικά πρόσωπα. Αν υποθέσουμε ότι διαθέτετε 104.438 ευρώ και αποφασίζετε να αγοράσετε το ομόλογο λήξης 20 Μαρτίου 2012 στην τιμή των 49 μονάδων βάσης. Σε 95 μέρες από σήμερα θα πάρετε πίσω 207.740 ευρώ καθαρό ποσό και έχοντας αφαιρέσει και τον φόρο των τόκων των ομολόγων.

Το κουπόνι είναι 7.740 ευρώ. Δηλαδή επενδύετε σήμερα 104.438 ευρώ και σε 95 μέρες λαμβάνετε καθαρό ποσό 207.740 ευρώ. Ποιο είναι το ρίσκο; Το μόνο ρίσκο που υπάρχει είναι η χώρα να έχει χρεοκοπήσει μέσα στις επόμενες 95 μέρες και να μην πάρετε τίποτε. Αν δεν χρεοκοπήσει η χώρα και πληρωθεί το ομόλογο θα πάρετε ακριβώς αυτό το κέρδος που αναγράφουμε.

Αν υπάρξει haircut και στα ομόλογα φυσικών προσώπων τότε ο κίνδυνος είναι πάλι περιορισμένος.
Θα το αγοράσετε στις 49 μονάδες βάσης το haircut θα είναι επί της αρχικής ονομαστικής αξίας δηλαδή 100 μείον 50% 50% άρα το κεφάλαιο το διασφαλίζετε. Θα μου πείτε τώρα αν είναι τόσο εύκολο γιατί δεν το αγοράζουν όλοι; Διαβλέπουμε κινητικότητα στο ομόλογο αυτό προσεχώς.
Το παράδειγμα που αναφέραμε είναι απόλυτα ορθό αλλά προσοχή αν κερδίσετε συγχαρητήρια αν κάτι πάει στραβά μην κατηγορήσετε το www.bankingnews.gr.

Εμείς κάνουμε μια πρόταση…..
σημ. Κωτσαρίκου: Εσείς αγοράσατε ή μείνατε στην πρόταση?

Πηγή: kotsarikos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου