Όλοι μιλούν για χρεοκοπία, εκτός του … Λ. Παπαδήμου

Ο ένας μετά τον άλλο οι διεθνείς οίκοι και αναλυτές μιλούν όλο και περισσότερο για χρεοκοπία της Ελλάδας, την ίδια στιγμή που ο κ. Παπαδήμος είναι αισιόδοξος για την πορεία του PSI. Κάποιοι μας δουλεύουν δηλαδή ή ακόμη κι αν το κούρεμα γίνει εθελοντικά σε λίγους μήνες θα τεθεί ξανά θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Σειρά στις αναλύσεις πήρε ο διεθνής οίκος Fitch ο οποίος τονίζει ότι είναι πιθανή επιλογή η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη (προφανώςεθελοντικά εννοεί) ενώ πιστεύει ότι ούτε και το κούρεμα κατά 60% θα καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Ο οίκος τονίζει ότι η Ελλάδα είναι ακόμα σε θέση να βυθίσει την Ευρώπη σε χειρότερη οικονομική κρίση. Το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, το ύψος του κουρέματος και γενικά τι θα γίνει με την Ελλάδα, θα συζητηθούν στη συνάντηση Μέρκελ  Λαγκάρντ απόψε το βράδυ.

Απορίας άξιο είναι πάντως ότι η κυβέρνηση δείχνει να βρίσκεται σε μια νιρβάνα. Ο κ. Παπαδήμος φαίνεται να λέει σε όλα ναι, η τρόικα εμφανίζεται να ζητά τα πάντα, οι εργοδότες βρήκαν την ευκαιρία να διαλύσουν τους εργαζόμενους, η φτώχεια έχει κάνει πιο απειλητική την εμφάνισή της από ποτέ.

Την ίδια ώρα τα έσοδα που πήγαν καλά το Δεκέμβριο λόγω των χαρατσιών σε εισοδήματα και ακίνητα, κλείνουν με μαύρη τρύπα γύρω στο 1,3-1,5 δισ ευρώ. Οπότε θα απαιτηθούν επιπλέον μέτρα ύψους 2 δισ ευρώ. Από που θα βρεθούν όλα αυτά μόνο ο Παπαδήμος ξέρει. Ο οποίος αφού πέρασε στον κόσμο ως ο μεγάλος διαπραγματευτής που θα πείσει την τρόικα για τα δίκαια  των Ελλήνων, στην πραγματικότητα έχει αράξει στο Μαξίμου και ακολουθεί κατά γράμμα την ίδια πολιτική με τον προκάτοχό του. Μα αν θέλαμε μια από τα ίδια γιατί δεν κρατάγαμε τον Γ. Παπανδρέου. Τότε τουλάχιστον είχε και πλάκα η υπόθεση.

Αντί λοιπόν να ακούμε τον κ. Παπαδήμο απλά να μιλά για κόκκινες γραμμές, ας τον δούμε να συμπεριφέρεται ως πραγματικός πρωθυπουργός και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Διότι η απόσταση από τις κόκκινες γραμμές στα… κόκκινα φανάρια, είναι μικρή. Αν δεν μπουν τώρα οι γραμμές διαπραγμάτευσης η Ελλάδα θα καταντήσει για τα κόκκινα φανάρια. Και ο νοών νοήτω.

* Συνάντηση με τον  Λουκά Παπαδήμο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων θα έχει αύριο στην Αθήνα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλλάρα. Το ελληνικό ζήτημα συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

πηγή: www.antinews.gr & kotsarikos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου