Δευτέρα πρωί ταμείο…

Μετράνε τα κουκιά τους οι ασφαλιστικές. Αν και ολοκληρώθηκε το PSI, είναι πλέον σχεδόν σίγουρο ότι η επίτευξη του στόχου θα γίνει μόνο με την ενεργοποίηση των CAC. Αυτό σημαίνει πιστωτικό γεγονός και κατά συνέπεια πληρωμή των CDS.

Ήδη υπάρχουν πληροφορίες για την σχετική προετοιμασία της ISDA και των μελών της για την άμεση απόφαση περί πιστωτικού γεγονότος, καθώς και των ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίες θα κληθούν να πληρώσουν την ασφάλεια στους κατόχους των ομολόγων.

Όπως θα διαβάσετε στο πιο πάνω link, τα κερδοσκοπικά κεφάλαια συνεχίζουν να αγοράζουν ομόλογα αφού είναι πλέον σίγουρα για την ενεργοποίηση των CDS.

Βεβαίως, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν έχουμε ακριβή στοιχεία για το ποιες ασφαλιστικές θα πληρώσουν το μάρμαρο αλλά ούτε και ποιοι θα εισπράξουν. Από την άλλη πλευρά ακόμα και για το ποσό της αποζημίωσης υπάρχουν διάφορες εικασίες που ξεκινούν από 20 δις και φτάνουν πολύ παραπάνω. Γενικά το όλο θέμα των CDS, είναι εντός πυκνής ομίχλης (και θα παραμείνει εκεί για αρκετό καιρό…).

Να μην ξεχάσω να σας πω ότι θα πρέπει να αναμένετε και την ανάλογη φιέστα για την επιτυχή έκβαση του PSI, η οποία θα λάβει προεκλογικές διαστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουν να υπάρχουν αμφιβολίες για το αν η όλη διαδικασία θα συνεχίσει να εξελίσσεται ομαλά έως και τα τέλη Μαρτίου.

Αυτοί που ξέρουν διατηρούν τις αμφιβολίες τους…

Πηγή: kotsarikos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου