Σημαντικές διαφορές μεταξύ όξινων και αλκαλικών τροφίμων

Ίσως οι πιο σημαντικές διαφορές μεταξύ όξινων και αλκαλικών τροφίμων είναι η σχέση τους με τον καρκίνο.Οι καρκινικοί ιστοί είναι όξινοι, και οι υγιείς ιστοί είναι αλκαλικοί. Όταν το οξυγόνο εισέρχεται σε όξινο διάλυμα και συνδυάζεται με ιόντα υδρογόνου μπορεί να σχηματιστεί νερό. Το οξυγόνο βοηθά να εξουδετερώνεται το οξύ, αλλά το οξύ εμποδίζει το οξυγόνο να φτάσει τους ιστούς, στους οποίους είναι απαραίτητο.

Όταν το οξυγόνο εισέρχεται σε αλκαλικό διάλυμα, τα δύο ιόντα υδροξυλίου συνδυάζονται με το διάλυμα για να δημιουργήσουν ένα μόριο νερού και ένα άτομο οξυγόνου. Το μοναδικό άτομο οξυγόνου είναι ελεύθερο να πάει στο επόμενο κύτταρο και να ωφελήσει με το οξυγόνο όλους τους ιστούς του σώματος. Με τιμή του pH ελαφρώς πάνω από το 7,4, τα καρκινικά κύτταρα κοιμούνται. Οι μελέτες δείχνουν ότι με 8,5 pH τα καρκινικά κύτταρα πεθαίνουν και τα υγιή κύτταρα ζουν. Όταν κάνουμε αλκαλική διατροφή έχουμε πολλά πλεονεκτήματα, εκτός από την πρόληψη του καρκίνου. Ο κατάλογος αλκαλικών τροφίμων είναι μια επιλογή από αυτές που θα ωφελήσουν την υγεία, το σώμα και την ομορφιά μας όταν ξεκινάμε να τα διοχετεύουμε στο σώμα μας.
Θά πρέπει νά φροντίζουμε η διατροφή μας νά είναι 80% αλκαλική καί 20% όξινη.

Ενδεικτικά σας δίνουμε παρακάτω μερικές από τις κατηγορίες των όξινων και των αλκαλικών τροφών.

ΟΞΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ:
- Ζυμαρικά, ψωμί, τυρί, αβγό, μαργαρίνη, καφές, κακάο, αλκοόλ, τσάι, αναψυκτικά, παγωτό, ζάχαρη, μέλι, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κοτόπουλο, εντόσθια, συκώτι, μπέικον, ζαμπόν, σολομό, πέστροφα, οστρακοειδή, ραφιναρισμένο λάδι, φιστίκι, κολοκυθόσπορο και λιόσπορο, όσπρια, φακές, ρεβίθια, φασόλια, πλιγούρι, δημητριακά ολικής αλέσεως, άσπρα σπαράγγια, αγκινάρα, μούρα, δαμάσκηνα ωμά, ξηρά ή σε χυμό


ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ:
- Μπρόκολο, λάχανο, κινέζικο λάχανο, καρότο, κουνουπίδι, αγγούρι, σέλινο, μελιτζάνα, παντζάρι, λαχανάκια Βρυξελλών, πράσινο φασολάκι, αρακάς, πιπεριές, μπάμιες, ραπανάκι, κολοκυθάκι, σπανάκι, μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα, ανανά, αβοκάντο, μήλα, μπανάνα, πορτοκάλι, καρπούζι, πεπόνι, φράουλα, κεράσι, σταφύλι, ροδάκινο, σύκο, ρύζι, πατάτα, αμύγδαλο, σκόρδο, αρωματικά χόρτα, άνηθο, μαϊντανό, μπαχαρικά, λεμόνι, γάλα (είναι ουδέτερο και ελαφρώς αλκαλικό)


Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα! Σας το μεταφέρω απλά. Όσοι είναι του ιατρικού κλάδου ή γνωρίζουν αντίστοιχα, ας τους το μεταδώσουν. Ίσως να υπάρχει αλήθεια και σκοπιμότητα ταυτόχρονα… Οι ωφελιμότητες του λεμονιού. Το λεμόνι, είναι ένα θαυματουργό προϊόν στο να σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου